fredag 4 september 2009

Hellraiser

Jag gav alltså upp de filmerna efter del 4, men jag gillar ju konceptet. Så, min fråga till er som läser den här bloggen: Är det överhuvudtaget någon ide att ge sig på del 5-7 eller 5-8 eller hur många de nu är uppe i? :)

14 kommentarer:

Anonym sa...

Nope, jag tycker personligen enbart om del 1 och 2. Del 3 har sin tjusning men efter den går det bara utför och dom senare delarna i serien är riktigt usla "direkt-till-dvd" filmer, med allt som det innebär.

Anonym sa...

jag tror att du kommer att vara en mycket lyckligare människa om du inte plågar dig själv med del 5-8 (9??)

Just Say No! ;D

Ninja Dixon sa...

Från och med del 5 så är det helt fristående filmer, vilket flera inte alls är speciellt illa. Men de är mer sedeslärande historier där cenobiterna dyker upp och ställer till det. Del 5 är känd för att vara lite Lynchig, eller kanske mer Jacobs Laddrig.

Mr_v sa...

Av de senare filmer tycker jag att Hellraiser: Deader har varit den mest sevärda. Skön underhållning för stunden, men förstås låångt från de första två. Hellraiser: Hellworld var otroligt kass, den kan du hoppa över. Hellraiser: hellseeker har jag (tydligen) inte sett. Det måste åtgärdas

mamoulian sa...

Orkar vi ens med en sån diskussion... ;-D

Magnus Wersen sa...

Jag tyckte väldigt bra om Hellraiser: Hellseeker, Ashley Laurence dyker upp som Kirsty Cotton igen och den har en Jacob's Ladder/Silent Hill-känsla som alltid uppskattas hos mig. Problemet är väl att den inte känns som en Hellraiser-uppföljare och att cenobiterna mer känns som en eftertanke.

Hellraiser: Inferno försöker sig på samma spår men är i mitt tycke betydligt sämre utförd.

Lord Humungus sa...

5 och 6 är snarlika och känns inte riktigt som Hellraiser. Jag tycker dock att 5 är rätt ok. 6 försöker knyta ihop historien med de tre första, testa del 5 gillar du den så se 6:an.
7 och 8 känns som ratade manus man klippt in lite Hellraiser i bara för att kunna sälja dem. Riktigt värdelösa om jag inte kommer ihåg fel.

Tobias Thuresson sa...

Jag gillade iallafall 7:an
"Deader" med Kari Wuhrer. Var inte en Hellraiser-film egentligen, men de skrev om den och stoppade in Pinhead. 6:an "Hellseeker" med Ashley Laurence är även den helt ok tycker jag. Resten har jag inte sett.

Patrick B sa...

Jeg har bare sett 5 og 6, ikke 7 og 8. 5'ern er helt grei, og 6'ern kan jeg huske at pinhead bare var med i noen få sekunder.

Anonym sa...

Hellraiser I och II räcker bra :)
Resten är utfyllnad och inte ens i närheten så bra så varför spilla tid på dem?

Jocke Andersson sa...

Väldigt blandade kommentarer här, tack! :) Vad jag har läst så är det precis som flera säger, vissa av filmerna var från början inte ens Hellraiserfilmer, utan manusen skrevs om i slutändan för att trycka in Pinhead... känns inte så stabilt... :)

Ninja Dixon sa...

Du måste spilla tid på uppföljarna! Speciellt femman är ett lyckad exempel på hur man förvandlat en mindfuck-film till en mindfuck-film med Cenobiter. Den har nog minst cenobiter i hela serien, men har en riktigt skön stämning.

Hellworld tycker jag personligen är kul, men det är nog den svagaste i hela serien. Det är i princip en slasher som utspelar sig i en värld av Hellraiser-fans.

Repoman sa...

Jag tycker faktiskt att fyran är riktigt bra. En lagom dos sci-fi och en kille med spikar i huvet är en förbannat bra kombo.

MaNi sa...

Lite sent kanske, men gick själv nyligen igenom de där filmerna och det är högst varierande, tyvärr lade jag inte på minnet vilka som var bra och vilka som var rent usla, men de som var bra är sevärda och de usla, ja... usla. Trean är nästan sämst i och för sig, eller fyran kanske... nåja... bladibla...