måndag 21 september 2009

Hydra (2009)Härom månaden så var jag inne på http://www.dddhouse.com, en mycket bra site om man vill beställa billiga Hong Kong dvdutgåvor. Där hittade jag en film vid namn Hydra som enligt castlisten skulle vara Amando De Ossorios ypperligt gräsliga 70talsfilm där en sjöorm krossar båtar och fyrtorn med härligt usla specialeffekter. Jag var givetvis tvungen att beställa filmen omedelbums, men fick efter någon dag ett mail om att texten på hemsidan var fel och det istället var Hydra från 2009 som jag beställt, en made for scifichannelfilm som inte direkt fått någon bra kritik. Nåja, jag är inte den som är den. Monsterfilmer sitter alltid fint så jag beställde den ändå. Jag fick vad jag förtjänade.

Handlingen i sig är lite smårolig. Några rika miljonärer har betalat stora pengar för att få jaga. Jaga människor såklart. Man åker ut till en ö någonstans mitt ute i ingenstans och släpper lös sina offer. Vad man inte tagit med i räkningen är att en av de jagade är en före detta special forces snubbe och inte nog med det, ön är hemmavisten för den legendariska Hydran, den sjuhövdade ormen som är hyfsat hungrig efter människokött, vare sig det är beväpnat eller inte.

Först och främst så måste jag säga att dvdutgåvan har ett av de snyggaste omslagen jag sett på länge. Det är oerhört snyggt designat och utlovar en stämning som filmen i sig inte ens kommer i närheten av att leverera. Vi har att göra med en riktigt standard Scifi channelfilm, inspelad i samma skog i Kalifornien som alla andra filmer i sitt slag. Regin går på rutin och manuset, som börjar lite lovande, degenererar till samma gamla vanliga springande i skogen. Hydran är en riktigt rolig skapelse med massor med elaka tänder i fullblown CG, men som vanligt så är den inte speciellt integrerad med resten av filmen. Den är dock rolig att titta på, när den är med i bild. Annars är skådespeleriet helt ok, och det puttrar liksom på i en och en halv timme utan att man egentligen har speciellt tråkigt. Lite blod får vi också, men förvänta er ingen splatterfest. Intet nytt på västfronten alltså, men med ett coolare monster än vanligt. Gillar du den här typen av made for tv junk så kommer du att gilla den är.

Förresten, påminner Hydran inte lite om den elaka köttätande växten som hotar smurferna i albumet smurferna och Kroxelikrax?

2 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Sci-Fi Channel originals är lite som rysk roulett. Du vet att chansen är stor att du dör, men då och då så klickar det det faktiskt och blir riktigt bra :) Men tydligt inte med Hydra!

MaNi sa...

Såg precis en Syfy original, som lyckades underhålla lite grann, High Plains Invaders, en westernscifiskräckis. Inte så pjåkigt som en kunde vänta sig. Jag blev positivt överraskad om än inte överväldigad. Okej, säger jag.