lördag 12 september 2009

Plaguers (2008)Finns det något skönare än Alienkopior? Härliga plastvarianter av Ridley Scotts finaste med underbara gummimonster "löst" inspirerade av Gigers skapelse och diverse överblivna skådespelare som någon gång i sin karriär varit något av ett namn. Just science fiction och skräck i en billig blandning får mig att må allmänt bra. Nu var det dock länge sedan det kom några saftiga sådana, men som tur är så är Brad Sykes här med Plaguers.

Med hjälp av riktigt usla digitala effekter befinner vi oss på ett rymdskepp på väg mot jorden. Ombord har vi en besättning som verkar bestå av skådespelare från sådana där direct to dvd softcore sexthrillers som tydligen är rätt populära i Usa. Utöver våra förhållandevis hyfsade skådespelare som finns det även en mystisk grön glob som man planerar smuggla igenom tullen på jorden, men innan man kommer fram så blir man lurade av ett gäng psykopatiska piratsjuksköterskor som spelar skeppsbrutna, mördar piloten och kapar skeppet. Nu står det inte på förrän en av piratsjuksköterskorna stoppar huvudet i den gröna sfären och förvandlas till en Demons/Evil dead liknande zombie. Sen rullar det på, zombierna blir fler besättningen blir mindre, samtidigt som man kommer allt närmare Jorden.

Storyn i Plaguers är väl inte filmens starkaste kort, den är helt enkelt en samling rejäla klyschor som vi sett så många gånger förut, även om just konceptet alienzombier är nytt. Men manuset är helt klart skrivet med kärlek till genren så man har roligt hela resan. Skådespelarna är bättre än vad man skulle kunna tro då alla ser ut som de är två-tre mjukporrfilmer borta från att börja med hårdporr men konstigt nog så innehåller filmern inget naket. Steve Railsback är filmens enda namnskådis och han pendlar mellan att se ut att ha roligt och vara riktigt uttråkad. Specialeffekterna är också ett av filmens svaga kort, de digital åtminstone, som ser ut som om någon försökt kopiera Blakes 7 på en amiga 500. Däremot så är makeupeffekterna riktigt bra och kulisserna är betydligt bättre än förväntat. Brad Sykes gillar uppenbarligen vad han gör och det är en fartfylld liten skräprulle vi har att göra med. Den kanske kunde ha varit lite blodigare, men är heller inte helt gorelös. En typisk Alienkopia alltså. Rekommenderas av fans till sådana.

Jävligt snygg filmaffisch för övrigt.

2 kommentarer:

Ninja Dixon sa...

Men var det bara jag som tyckte att Railsback inte riktigt var närvarande? :)

Jocke Andersson sa...

Hahah, det enda jag tänkte på med honom var att de behöll rätt många av hans flubbade lines. :)