måndag 22 juni 2009

Några kortisar

Jag har ju sett några rullar som jag bara inte orkat skriva något om, så här kommer ett par kortrecensioner:

The Yakuza (1974)
Sydney Pollacks stenhårda 70talsthriller med Robert Mitchum och Ken Takakura som lever runt i Yakuzans jaktmarker. Tät, väldigt noirig, välspelad och välfilmad, The Yakuza är ett måste för alla som gillar 70talare.

Battle Royale (2000)
Kinji Fukasakus fina actionthriller om en skolklass som blir avsläppta på en ö och måste börja döda varandra, allt för att det bara ska finnas endast en överlevande. Spännande, blodigt och välgjort. Det enda man kanske kan klaga på att det är väldigt lite pantyshots för att vara en japansk film, men våldet kompenserar. Sen kan man säkert om man vill se detta som en allegori av något slag, men jag väljer att se den som den våldsorgie den är.

Night of the Lepus (1972)
"Attention! Attention! Ladies and gentlemen, attention! There is a herd of killer rabbits headed this way and we desperately need your help!"
Med den repliken så inser man ju rätt snabbt vad detta är för typ av film. En rulle om gigantiska mördarkaniner som spelas 100% seriöst. Problemet är bara att hur man än gör så är det fullständigt omöjligt att få en kanin att se skräckinjagande ut, och den kanindräkt som används i vissa scener gör inte direkt saken bättre. Men underhållande, det är det. :)

1 kommentar:

sundin sa...

hehe, Night of the Lepus är en grym titel och jag håller med; den underhåller.