tisdag 7 juli 2009

Razortooth (2007)


Ta en lång titt på den underbara bilden ovanför den här texten. En film med ett sådant underbart monster kan ju inte vara dålig, eller hur? Det räckte i alla fall för mig och nu är jag en stolt ägare av denna film. Så, är jag helt dum i huvudet eller?

Ok, vi har några rejält kvalitativa ingredienser:

1. En gigantisk muterad ål som är som hämtad direkt från en dokumentär om monsterfiskar nere i en djupgrav. Den ser verkligen riktigt jäkla elak ut och är filmens starkaste kort. Tyvärr så är den inte speciellt väl integrerad med resten av filmen, men det räcker långt.

2. Ett träsk. Vi behöver fler skräckfilmer som utspelar sig i träsk, så är det bara. Ok, egentligen så är filmen inspelad i Los Angeles men man har faktiskt hittat några platser som fungerar helt ok.

Utöver detta så är Razortooth en monsterfilm by the numbers. Storyn känner vi igen från 1000 andra filmer och ganska ofta bättre än det här. Problemet är att filmen, förutom sitt coola monster, inte har något överhuvudtaget speciellt att komma med. Det puttrar på, bjuds på lite blod, är överlag hyfsat filmat med ett par ganska stämningsfulla scener och är rätt ok spelat men det är inte tillräckligt. Den har helt enkelt ingenting som sticker ut, jämför med alla andra rullar i samma budget och genre. De 90 minuterna flyter på utan att man blir uttråkad men mycket mer än så är det inte. En knappt godkänd monsterfilm med ett riktigt coolt monster.

5 kommentarer:

Weekend Video sa...

Slog ett öga på denna i går men somnade snabbt och gott så det är frågan om det är lönt att ge den en chans till. Vad säger du?

Jocke Andersson sa...

Som jag skrev, ett coolt monster men det är mest allt... se hellre om Frankenfish. :)

Weekend Video sa...

Kollar på den just nu så det blir vad det blir av det hela :D

Patrick B sa...

Er det Sci-fi channel CGI vi snakker om her eller?

Jocke Andersson sa...

Patrick: Helt korrekt. Den är en cool skapelse i sig, men inte speciellt väl integrerad