fredag 10 april 2009

Strip nude for your killer (1975)


Andrea Bianchi är ett riktig kultfigur i min bok. Det är alltså mannen som gjort den underbara zombiefilmen Le notti del terrore aka Burial Ground och det är en film som jag sett säkert 7-8 gånger, tack vare det sleaziga manuset och de groteska zombierna. 1975 regisserade han Nude per l'assassino, eller Strip nude for your killer som är en sleazig och småblodig Giallo som verkligen fokuserar på nudebiten. Manuset är inte det bästa men Bianchi är en kompetent regissör som kanske visar lite väl mycket naket jämfört med blodiga mord, men den ser åtminstone väldigt bra ut och faktiskt har en och annan rätt spännande scen mot slutet.

När filmen börjar så hamnar vi mitt inne i en misslyckad abort där den unga kvinnan dött av indre blödningar. Läkaren försöker dock få det hela att se ut som självmord vilket fungerar i ungefär 10 sekunder innan en person iklädd en svart motorcykeldress börjar hacka i honom med en stilett. Resten av filmen fokuseras omkring den fotostudio som kvinnan jobbade på som nu finner sin personal bli decimerad en efter en. När de inte går omkring nakna vill säga.

Nä, någon speciellt bra Giallo är det inte, men Bianchi slänger in så mycket välfilmat sleaze, naket och blod att man aldrig har tråkigt. Jag önskar att det hade varit lite mer grafiskt våld, men man kan inte få allt. Som kompensation så får vi Edwige Fenech och ett antal andra vackra kvinnor som gärna går omkring utan kläder. Under den sista halvtimmen så blir det helt plötsligt ganska spännande i en lång scen där Edwige letar efter en gömd filmrulle och mördaren är henne i hälarna. I slutändan en mer än godkänd sleazig liten rulle som jag varmt kan rekommendera till alla fans av italiensk exploitation.

1 kommentar:

Fred Anderson sa...

Ja, det är ju en sleazig liten sak! Gillar den, även om inget direkt slår Burial Ground från den regissören.

Sedan måste du se Commando Mengele från samma snubbe, vilket är den skräpigaste filmen jag någonsin sett! :D