tisdag 4 mars 2008

Final destination 3 (2006)


Final destination är en rolig liten franschise som har ett enda syfte - att visa ungdomar dö så blodigt och plågsamt som möjligt. Visst, det finns tusentals filmer som har samma agenda men skillnaden mellan dem och FD är att FD-filmerna verkligen njuter av att visa upp allt. Final Destination var relativt tam egentligen, men hade en lagom skruvad humor som funkade. Final Destination 2 var en ren orgie i blod och fick för evigt upp mina ögon för den här filmserien och del 3 är likadan.

En ung kvinna får en vision av att berg och dalbanan hon och hennes vänner precis skall åka kommer att råka ut för en olycka och de kommer alla att dö. Hon grips av panik och det hela resulterar i att nästan alla hennes vänner kliver av, förutom hennes pojkvän som då givetvis omkommer i olyckan. Hon hinner dock inte sörja speciellt länge innan hon inser att döden försöker komma ikapp de som skulle ha dött i olyckan.

Splatter, tuttar, splatter och lite mera splatter. Det är egentligen inte så mycket mer men för att återanvända ett uttryck som jag använt flera gånger, det är som sockervadd för hjärnan. Det är inte nyttigt men det är ack så gott. Bland annat så får vi en scen där en kille blir påkörd baikifrån varpå hela motorblocket kommer flygande och fläkten gör slarvsylta av hans bakhuvud. En annan favorit är scenen där en person ramlar baklänges på en spikpistol, vilket resulterar i en hel del hål i huvudet. Ni förstår vad jag menar. Man skulle faktiskt kunna anklaga filmen för att vara utstuderat sadistisk och... vadå, trodde ni att jag skulle få det till något negativt? Nä, ren och skär underhållning, det är vad det är. Inget man kommer ihåg om 10 år annat än de roliga scenerna. Gillar du splatter så kommer du att gilla den här.

Inga kommentarer: