torsdag 10 januari 2008

Guilty pleasures aka Filmer jag gillar som alla andra älskar att hata Del 2

Species 2 (1998)
Jag förstår inte den dåliga kritiken den här filmen har fått. Den har ju allt. Tuttar, tentakler, blod och bra specialeffekter. De försökte åtminstone göra en lite annorlunda uppföljare och även om de kanske inte lyckades fullt ut så är det konstant underhållande!

Prophecy (1979)
John Frankenheimers finfina högbudgetskräckis fick oförtjänt dålig kritik när den kom. Storyn har kanske lite för mycket predikande och vissa av specialeffekterna är väl inte helt på top, men allt sådant kompenseras av scenen där våra hjältar färdas genom skogen mitt i natten... elaka björnar har aldrig varit så bra. Dags att se om den.

The Keep (1983)
Michael Mass flummiga 80talsversion av F Paul Wilsons roman blev totalsågad av alla, men jag gillade den sköna designen och den underbara filmmusiken av Tangerine Dream. Storyn är det ju heller inget fel på, även om den skiljer sig en hel del från romanen. Tyvärr så lär vi aldrig få någon Special edition dvd av den här då Mann skyr den som pesten.

Återkommer med fler delar

1 kommentar:

Fred Anderson sa...

Ja, du räknar ju bara upp bra filmer :) (förutom Armageddon då!). Species 2 är en fin rulle som är mycket underskattad. Tycker trean faktiskt är bra också, fortsätter och skapar en uppföljare som står för sig själv.