måndag 24 november 2008

The Blood Beast Terror (1967)


Ni vet hur det är. Man kollar upp en film på nätet och den får överlag dåliga recensioner men eftersom handlingen verkar lite intressant så vill man ju veta själv om den verkligen är så dålig. The Blood Beast terror är just en sådan, där Peter Cushing spelar en polisinspektör som förbryllas över konstiga mord i den lilla landsortshåla han basar över. Offren är tömda på blod och den ende som överlevt har blivit skvatt galen och yrar något om vingar. När han börjar rota i det hela så visar det sig att en galen entomolog (där har vi något vi inte ser varje dag)har på något sätt lyckats skapa en hybrid mellan en ung kvinna och en mal.

Med Peter Cushing i huvudrollen så är det ju svårt att misslyckas och jag satte mig ner i soffan med en viss förväntan. Till min förvåning så visade det sig att Blood beast terror var... precis så dålig som alla recensioner sade. Manuset är rörigt, fullt med luckor och består av alldeles för många transportsträckor mellan de få scener som innehåller skräck. Det händer ingenting, så enkelt är det. Peter Cushing verkar ointresserad (han ansåg visst att detta var den sämsta film han någonsin gjort) och ingen av de övriga skådespelarna är värda att nämna. Utöver detta så verkar man ha lagt på musiken hejvilt då flera scener innehåller stämningsmusik utan att det överhuvudtaget händer något i scenen. Den elaka malen (alla vet vi ju att malar inte är elaka. De räddar världen, ibland med Godzilla och ibland utan Godzilla) ser rätt kul ut men påminner alldeles för mycket om Ultraman för att ingjuta någon som helst skräck. Egentligen finns det inget direkt uselt om filmen, men den är helt enkelt alldeles för tråkig för att vara speciellt underhållande, vilket är lite tråkigt när man har en så härligt exploativ titel. Inget jag rekommenderar alltså.

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Det verkar inte direkt vara någon höjdare, trots att Cushing brukar kunna pricka in okey filmer ändå. Är det en människostor mal då, eller växer den och blir större? :)

Jocke Andersson sa...

Tyvärr så är den mansized bara... filmen hade nog varit bättre om den kunnat bli gigantisk då och då :)