lördag 15 november 2008

Feast 2: Sloppy seconds (2008)




Jag gillade första Feast. Det var en bra film, med en del gore, sjyssta monster men kanske lite för mycket klyschor och "cool" dialog för sitt eget bästa. Den var fortfarande bättre än mycket i sin genre och det var väl oundvikligt att det skulle komma en uppföljare. Storymässigt så är det faktiskt även en riktigt bra uppföljare som tar konceptet ett steg längre, men tyvärr så verkar filmmakarna ha varit mer fokuserade på att chocka och äckla än att göra en spännande film.

Feast 2 utspelar sig 16 timmar efter originalet i en liten stad som ligger i närheten av baren som originalet utspelar sig i. Hela staden ligger nu i ruiner och vi får följa de överlevande i sina försök att ta sig till en säker plats. So far, so good men det är nu filmen börjar svikta. I ett misslyckat försök att vara lite udda så ville filmmakarna att karaktärerna skulle bete sig lite mer realistiskt och inte lika hjälteaktiga som det gärna kan vara i Hollywoodmanus. Problemet med Feast 2 är dock att man tagit i så att man bokstavligen skitit på sig. Det finns inte en enda karaktär som man överhuvud taget önskar att ett lyckligt öde. Alla är självgoda svin som beter sig som idioter. Istället för att sitta och önska att de skall överleva så hoppas man hela tiden på att de ska få vad de förtjänar, alltså dö en plågsam död. Som tur är så är det ganska precis som händer också, men man tappar lite underhållsvärde i farten. Att filmen är fylld av en massa rent ut sagt vidrigt äckliga skämt gör inte saken bättre. Ett exempel: En av karaktärerna får för sig att obducera ett monsterlik, varpå det bokstavligen sprutar magvätskor, var och monstersperma över våra "hjältar", som reagerar med att spy. Joförfan, precis vad jag vill se. Spermatäckta kvinnor som spyr. Då hade jag väl lika gärna kunnat ladda ner Two girls One cup eller någon rolig Bukkakevideo från internets mest dunkla vråer. Filmen får dock några plustecken för sina halvnakna, tatuerade bikerbrudar som är med hela filmen, mest bara för att visa tuttarna. Filmen är även filmad med säker hand av regissören John Gulager och gore är det verkligen gott om.

Om filmmakarna koncentrerat sig mer på att göra en vanlig skräckfilm så hade Feast 2: Sloppy Seconds kunnat bli en riktig höjdare, men som det är nu så är detta bara en ok rulle som tappar väldigt mycket på allt äckel och sina idiotiska karaktärer. Den går att se, har stora mängder gore och tuttar men också en hel del skräp som borde ha sopats undan innan man släppte filmen.

2 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Hm, synd. Men jag ska ge den en chans ändå. Så småningom.

Jocke Andersson sa...

Det finns betydligt sämre rullar där ute och eftersom den är välgjord så skyller jag allt på manusförfattarna. Men synd på ett bra koncept. Vi får väl se hur trean blir, den spelades in samtidigt.