söndag 1 februari 2009

Extreme prejudice (1987)


Seriöst, hur hårt kan det bli? Nick Nolte, Powers Boothe, Rip Torn, Clancy Brown, William Forsythe och Michael Ironside. Den enda som saknas är Sam Elliot med sin magnifika mustasch så hade vi haft den ultimata badassfilmen. Att det sen är Walter Hill som håller i tåtarna gör ju bara att upplägget blir en fin blandning av machoaction och feta squibs.

Nick Nolte spelar en Texas Ranger som är ute efter en knarkkung som huserar på andra sidan gränsen i Mexico. Det hela kompliceras av att de är barndomsvänner och Noltes flickvän har även varit inblandad med herr druglord, spelad av Powers Boothe som är så hård att han krossar en skorpion med bara händerna första gången vi får se honom. Det blir inte bättre av att en trupp elitsoldater är i krokarna för att komma åt samma knarkkung och deras metoder är inte direkt rumsrena. Det hela kommer givetvis att resultera i MASSOR med fina squibs, och det är precis som vi vill ha det.

Extreme Prejudice är ingen stor film, handlingen är för simpel och för enkel för det men det är en riktigt bra sådan åtminstone tack vare alla roliga skådespelare och Walter Hills säkra regi. Det går liksom inte att tycka illa om detta och det enda som skulle ha kunnat göra det bättre vore MER squibs, och Sam Elliot såklart. Finfint.

7 kommentarer:

Weekend Video sa...

Du vet vilken film denna är rippad rakt av i från? Eller rättare sagt hela slutet är taget i från?

Peckinpah´s The wild Bunch!
Så nu får du verkligen se den ;D

Jocke Andersson sa...

Alltså, jag har ju sett Wild Bunch förut så jag vet att den är bra. Men det var bra länge sedan och det var på någon tvkanal så den var säkert formaterad helt åt h-e. :)

Räkna med Wild Bunch inom de närmaste veckorna hur som helst. ;)

Fred Anderson sa...

Extreme Prejudice är coolare eftersom Powers Booth går omkring i en vit bomullskostym. Det gör allt!

Weekend Video sa...

insåg precis hur jäkla analt mitt inlägg ser ut hahaha sorry för det :D

Fast du snodde min idé om att skriva om denna så lite sur är jag trots allt ;D

Jocke Andersson sa...

Lizzard: du måste ju unna mig en helg med bara bra filmer. Behövde det... ;)

Andreas sa...

Såg den igår, riktigt skön!

Jocke Andersson sa...

80talsaction när den var som bäst helt enkelt!