söndag 5 oktober 2008

Loch ness terror (2008)



Att Nessie är ett stort köttätande monster, det är vi väl alla överens om? Att hon kan dyka upp lite här och var tack vare massor med underjordiska tunnlar som går lite här och var mellan stora sjöar överallt på Jorden är väl självklart? Jag skulle inte gå i närheten av Storsjön, det säger jag bara. Detta är i alla fall teorierna från en trevlig liten ScifiChannel rulle som jag nu sett.

Filmen börjar med några vetenskapsmän som dyker i Loch Ness och som hittar ett stort ägg nere i en grotta. Innan de hinner säga omelett så dyker modern upp och äter upp alla utom den unge sonen till en av dem. 20 år senare börjar människor försvinna i Lake Superior och den nu uppväxte, och aningen bittra Nessiejägaren beger sig dit för att jaga rätt på reptilen och hämnas. Samtidigt så bråkar en ung man med sitt ex och hennes nya pojkvän, sånt där som bara manusförfattare tycker är rimligt att det händer i filmer. De hamnar givetvis på den ö där Nessie och hennes ungar har sitt näste och nu måste reptiljägaren styra upp situationen.

Visst, manuset går från A till B utan några som helst egna ideér men tack vare stabil regi och väl fotograferade platser i Vancouver så är detta en väldigt trevlig liten monsterfilm. Brian Krause som spelar reptiljägaren har uppenbarligt väldigt roligt i sin roll som kräver att han går omkring i hatt och rock och dregla över alla supervapen han har rotat fram för att ta kål på Nessie. Resten av skådespelarna tar allt väldigt seriöst och det funkar. Problemet är bara specialeffekterna. Sådana här produktioner som brukar ha premiär på Scifi channel för att sedan snabbt hamna på dvd är inte direkt kända för att ha speciellt bra sådana och Loch Ness terror är inget undantag. Det är dock inget som stör om det är just en sådan här rulle man är ute efter och tack vare att filmen inte har speciellt många döda punkter gör att man kan ha lite överseende för sånt. Filmens sista halvtimme är till och med hyfsat spännande när filmens ungdomar blir jagade av Nessies ungdomar och inser att om de håller sig stilla så kan ödlorna inte se dem. Vi får till och med lite gore, lite tarmar och något avbitet huvud och det är ju alltid en bonus.

Du vet själv om detta är något för dig när du läser recensionen. Det är en ganska standard monsterfilm inspelad för Tv, men med snyggt foto, lite gore och inte alltför många pinsamheter. Trevligt alltså.

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Den verkar heltrevlig! Jag har väntat på en vettig (eller i alla fall kul) Loch Ness-rulle i flera år. Kanske ska köpa den här då :)

Har du sett Incident at Loch Ness förresten? Med Werner Herzog som sig själv? Det är iofs en riktigt vettig Loch Ness-film, om än i fejkad dokumentärform á Spinal Tap.

Jocke Andersson sa...

Jag tror du skulle gilla den. Den är precis vad den utger sig för att vara, och det räcker ibland. :)

Nope, går den att få tag på?

Fred Anderson sa...

Finns snorbilligt på Axel :)

http://www.axelmusic.com/productDetails/024543139379

Jocke Andersson sa...

Inte mycket att haka upp sig på... :)