torsdag 21 augusti 2008

Dagens I-landsproblem

Varför, och det här är en viktig fråga för mig, finns det inga filmer med zombiehajar? Det skulle helt klart kunna vara det absolut coolaste filmmonstret någonsin - en stinkande, halvrutten sexmeters vithaj som äter människor, antingen utanför kusten i någon liten småstad eller varför inte i ett vattenfyllt laboratorium där armen lekt med samma gaser som i Return of the living dead. Tänk er en remake på Deep blue sea med zombiehajar. Den rullen skulle jag lätt slänga ut en massa pengar på!

Varför inte en uppföljare på Zombie flesheaters? Hajen som blir attackerad av zombien måste ju uppenbarligen ha blivit infekterad! Tänk er en italiensk zombiehajfilm med manus av Claudio Fragasso...

Eller finns det redan zombiehajfilmer? Har jag missat något?

(Jo, det finns zombiehajar i Resident evil, spelet alltså. Vilket är väldigt coolt. Men det är ju inte på film!)

Edit: Jag bör ju nämna Junji Itos suveräna manga Gyo, som innehåller zombiehajar. Med spindelben. Jepp, men konceptet fungerar klockrent och är härligt obehagligt. Rekommenderas varmt. Bilder här nedan:


8 kommentarer:

stationsvakt@gmail.com sa...

Men vad skulle en zombiehaj göra som en vanlig haj inte kunde, förutam att se rutten ut? För den som blir uppäten är det ju sak samma.

Weekend Video sa...

Vi får starta en insamling med underskrifter och på så vis väcka Fragassos intresse! Med lite tur så kanske vi kan få med jeff Stryker på ett hörn med som Vic Morrows okände bror :D
Låter som en kanonidé som bara väntas på att upptäckas och finansieras! Kanske kan få Fred att lätta på börsen ;D

Jocke Andersson sa...

Johnny: Nu ska du inte vara sådär.

Men, för att svara på din fråga, den skulle kunna kravla upp på land då den inte behöver bry sig om att inte kunna andas. Dessutom så skulle den se jävligt cool och elak ut!

Jocke Andersson sa...

Lizzard: Jag är på! Det behövs verkligen en sådan film!!! :)

Fred Anderson sa...

johnny: Ja, usch. inte vara så gnällig och realistisk ;)

Den där hajen med spindelbens-mangan borde det göras film av förresten!

Iofs så kommer det nu att börja göras DTV-uppföljare till Deep Blue Sea, så man kanske ska tipsa bolaget om att hajarna borde vara zombie-hajar som kravlar ombord på en ny undervattensbas i varje film.

Anonym sa...

Haha, den där serien fick mig att tänka på Chevy Chase.

-"Candygram..."
-"You're that shark, aren't you?"
-"I'm just a dolphin ma'am."

stationsvakt@gmail.com sa...

Så här skulle den kunna göra. I vanliga hajfilmer stöter ju hajen bara nosen mot hajburen. Den dunsar fram och tillbaks, men dykaren sitter säkert. En zombiehaj skulle kunna stöta sig igenom maskorna genom att dess ruttna skinn hyvlas av. Till slut är den så smal att den kommer igenom, och käkar upp dykaren.

Fred Anderson sa...

Johnny: Zombie-fiskpinne alltså?