söndag 24 augusti 2008

Shock-O-Rama (2005)


Mer Brett Piper!

Den här gången har han gjort en antologirulle med tre ganska väldigt olika historier, alla på samma tillvägagångssätt som han brukar - låg budget men med mycket kärlek till genren och enkla men sköna specialeffekter. Allt funkar inte, speciellt den tredje historien, men i slutändan så är det värt varenda öre.

Huvudhistorien handlar om Rebecca Raven, en skådespelerska som alltid spelar samma typ av roller för ett och samma filmbolag - billiga skräckfilmer med mycket naket (finurligt nog spelad av Misty Munde, en skådespelerska som i verkligheten har en liknande situation). Hon får kicken av filmbolagschefen och beger sig då ut till ett hur mitt ute i ingenstans för att vila upp sig, ovetande om att det tidigare ägts av en svartkonstnär som väntar på att få återuppstå som en rutten zombie...

Historie två är min favorit där ett ufo i miniatyr störtar på en bilskrot och startar krig mot ägaren, som kulminerar i ett mycket skönt stopmotionmonster ihopsvetsat av en massa gamla bilar.

Historie tre är den sämsta, en Outer limits inspirerad sak med massor av naket där en gigantisk hjärna från framtiden utnyttjar unga kvinnor för att kunna uppleva deras känslor, något som man inte längre har om några tusen år.

Det är lite blandad kompott det här, med ganska olika stilar men överlag så är resulatet bra. Den första historien är den mest traditionella, där Misty Mundae gör ett gott hantverk och helt klart är med på skämtet. Hon är lite ojämn, men med rätt material så har hon helt klart potential, och hon visar sig givetvis naken vilket är ett plus. Såklart. Lite gore får vi också här, inget exceptionellt, men lite avhuggna armar och sånt. Historie nummer två är som jag tidigare nämnt den bästa, med sjysst skådespeleri av Rob Monkiewicz och Caitlin Ross och tillsammans med de riktigt härliga specialeffekterna så är det en god timmes underhållning när de jagas av några små gremlins som kan bygga fina mechs av skrot. Historie 3 är den sämsta, där storyn är det tristaste elementet. Den kommer aldrig riktigt igång, helt plötsligt är den över, skådespeleriet pendlar mellan uselt och helt ok och det enda som håller den uppe är de stora mängderna naket och en riktig fin mardrömsscen med fint naket, bra gore och snygg scenografi.

Det här är en riktigt bra antologifilm som trots vissa svagheter står sig bra i jämförelse med många andra i samma genre. Brett Piper vet vad publiken vill ha och lyckas få till ytterligare en trevlig liten explotationrulle med vinkar åt 80talet och riktigt bra utnyttjande av en låg budget.

5 kommentarer:

Anonym sa...

Kul med ytterligare en människa som har den goda smaken att pusha Brett Pipers små guldkorn till låg/nollbudgetrullar.
Var klart impad av "Shock-O-Rama" och vad han åstadkom med en såpass tajt budget. Även klart road av Misty Mundaes komiska tajming.
Rekommenderar "Arachnia" och "Bite Me!" om du tänker botanisera vidare. Förstnämnda är en hyllning till 50-talets jättespindelskräckisar och den andre mer gonzo med strippor mot något mindre insekter. Misty Mundae leker Rambo i "Bite Me!" och Erika Smith är riktigt rolig som närsynta strippan Trix.
Vapendragaren Rob Monkiewicz är givetvis med i båda. Skön snubbe, muskelknutte med humor.
Båda filmerna är förhållandevis enkla, raka och opretentiösa genrerullar med bra tempo och sinne för humor och mycket skön stop-motion.
Och tack för en skön blogg. Mycket trevlig läsning här.

Jocke Andersson sa...

Tackar så mycket! Om du kollar första recensionen i Augusti så hittar du min recension av Arachnia, och i December recenserade jag Bacterium, min favorit hittills av Pipers rullar. Har du inte sett Bacterium, gör det. en härlig blobrulle med lite gore och lite lagom "onödigt" naket. ;) Bite me kommer att beställas den här månaden och jag är rätt sugen på Screaming dead också. Rob Monkiewicz borde faktiskt kunna skaffa sig en riktig filmkarriär då han inte har några som helst problem med dialog och alltid gör bra ifrån sig i Pipers rullar. Jag är jäkligt impad överlag när det gäller Piper för nollbudgetrullar av det här slaget brukar till 99% vara totalt värdelösa och hans rullar höjer sig bra långt över den vanliga sörjan. Speciellt Drainiac, men den lilla budgeten han hade men även Shock-O-rama. Bilskrotsdelen är för jäkla skön och Misty Mundae har även hon potential att göra vanliga rullar.

Anonym sa...

Ok, klickade på Brett Piper men fick inte upp "Arachnia". Kul att den fick ett positivt omdöme i alla fall.
"Bacterium" har jag liggande i högen med osedda filmer, kikade på början och blev grymt besviken när dom hade osmaken att använda sig av en riktig helikopter istället för att datoranimera den som alla andra lågbudgetrullar (obs! ironi.).
Ska klämma den nån dag, verkar helskön fast just nu är jag mest sugen på att se om "Shock-O-Rama".
Decisions, decisions...

Jocke Andersson sa...

Jag hade missat att lägga in taggen.... lade till den nu.

Kolla på Bacterium. Den är lite småseg i början, och vissa av skådisarna är härligt stela, men den kommer igång riktigt bra efter ett tag när blobbarna börjar föröka sig. :)

Jocke Andersson sa...

Så. Bite me, Screaming dead och Slime city beställda. :)