söndag 17 augusti 2008

Oneechanbara: The Movie (2008)


En ung tjej som springer omkring iklädd en bikini och cowboyhatt och slaktar zombier med svärd? Konceptet är ju brilliant, men utförandet är väl inte riktigt lika bra tyvärr.

Den söta svärdbärande cowgirlen är ute efter hämnd. Hennes far blev mördad av den onde zombieuppväckande galne vetenskapsmannen och hennes syster var inbland i det hela. Nu är hon på jakt efter dem, tillsammans med en ung kille vars syster är försvunnen och en läderklädd, storbystad tjej som också är på jakt den galne doktorn. Färden tar dem genom öde lagerlokaler, öde lagerlokaler och... öde lagerlokaler...

För att vara en film baserad på ett spel så är den väl rätt.. ok. Det är ju inte Criterionmaterial direkt, och tack vare de hyfsat tråkiga inspelningsplatserna så blir det aldrig speciellt upphetsande. Filmen är dock gjord med en viss energi så man är aldrig uttråkad och tjejen som spelar hjältinnan är trevlig att titta på och hennes fightingskills är ok, tack vare ett bra klipparbete och godkänd cgi. Annars är det rätt tråkigt. Storyn är tunn och ganska oviktig, man flyttas från scen till scen med halvblodiga fighter där makeupen är ganska tråkig. CGIbiten funkar, men inte mycket mer. Lite för lite blod helt enkelt. En rätt lättviktig rulle alltså som duger om du inte har något annat att se på. Jag skulle dock gärna äga filmaffischen.

4 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Jag vet inte, det är ganska få av dessa japanska wacko-filmer som jag gillar. Allså, rullar som är gjorda för att bli kult och anses coola. Versus gillar jag och likaså Stacy, även om de är tröttsamma på något sätt ändå :)

Jocke Andersson sa...

Då ska du hålla dig långt borta från den här :)

Fred Anderson sa...

Nja... jag vill ju alltid ge filmerna en chans i alla fall :)

Du verkade inte nöjd med goret? Var det mycket off screen typ?

Jocke Andersson sa...

Det var en del gore, men det var bara CG, och rätt tråkigt utfört. Synd på ett sånt roligt koncept. Jag var aldrig uttråkad men det kändes som om de hade kunnat göra det så mycket bättre....