onsdag 11 mars 2009

Machine girl (2008)


På senare tid så har gorefilmen stagnerat. Tack vare Saw och alla dess gelikar så är man mer fokuserad på att det ska göra så ont som möjligt, samtidigt som man visar mindre. Det ger just den effekt man är ute efter, men jag saknar de där totala slaskfilmerna där alla dör på så blodigt sätt som möjligt. Bästa exemplet – Peter Jacksons Brain Dead. Filmvåld när det är som mest underhållande. Som tur är så dyker Machine Girl upp som ett ljus i natten. Storyn, där en ung japansk skolflicka ska hämnas sin bror som dödats av en mobbare från en Yakuzafamilj, får sin ena arm avhuggen och sedan får en specialtillverkad minigun att sätta på armstumpen istället (vi får givetvis en Evil dead 2 homage också), är som hämtad från någon skum manga och inte så mycket att bry sig om där. Den existerar endast för att visa upp gore. Precis som vi vill ha det. Det är precis lika absurt som det låter.

Det slaktas alltså på rejält här. Skallar exploderar, kroppar skjuts sönder, klyvs på mitten, med mera och det mesta utförs med hyfsade, gammaldags makeupeffekter. Ibland förstärks den av cgi som för det mesta också är ok. Filmen puttrar på med en lagom fart och även om mittenpartiet av filmen mest är uppbyggnad mot slutets goreorgie så blir det aldrig tråkigt, även om det är lite väl sentimentalt ibland. Filmen innehåller dock inget naket, och heller inga pantyshots för de som är lite extra kinky, men det går bra ändå. En sjysst japansk gorefilm alltså.

ps, om du tycker att tjejen till vänster verkar bekant så beror det på att hon jobbar vanligtvis med porr, din snuskhummer.

Inga kommentarer: