måndag 3 augusti 2009

War of the worlds (2005)



Alltså, hur kan man göra såhär? Man har världens coolaste koncept, specialeffekter som är hur underbara och välgjorda som helst men man sänker det totalt. Hur? Jo, det ska jag meddela:

DAKOTA FUCKING FANNING!

Eftersom det är en Steven Spielberg film så har man en enorm budget till förfogande och scenerna med Alientripoderna som travar omkring och förstör allt som rör på sig är så vackra att jag nästan börjar gråta och vill tatuera in dem på hela min kropp och att de sedan låter som en Dark ambient skiva av bättre kvalite gör ju inte saken sämre. MEN.

Vi gör om det hela till ett familjedrama där Tom Cruise har varit en dålig far men som genast blir så mycket bättre tack vare rymdinvasionen. Slutscenen där Tom återförenas med sin förlorade son som för första gången kallar honom för pappa är så fruktansvärt obehaglig och kräkframkallande att jag ville krypa ner i ett mörkt hål och ligga där i fosterställning och må illa i några år. Sen har vi ju Dakota Fanning. Som inte gör annat än skriker. Skriker och skriker och skriker. Jag hatar henne! Varför kunde inte hela hans familj dö? Brinna upp?! Men nejdå, då slår Tom Cruise ihjäl Tim Robbins istället.

Det finns ju någon sida på på internet där vanliga svenssons klipper ihop sina egna versioner av filmer, t ex en Jar Jar binkslös Phantom menace. Nu vill jag veta: Finns det en Dakota Fanninglös War of the Worlds eller måste jag klippa ihop den själv?

Nåja, det finns I hate Dakota Fanning t-shirtar att köpa ute på nätet. Nu ska jag ta och beställa mig några stycken.




Edit: Imdb: she is of half-German descent. Det var väl det jag visste. Jävla nazist.

5 kommentarer:

Mr_v sa...

Första halvan av den här rullen är ju helt jävla underbar, men sen går det hejdlöst snabbt utför, och slutscenen är, precis som du säger, fullkomligt vedevärdig.
Den där editen bjöd mig för övrigt på dagens största skratt.

mamoulian sa...

Serien WOTW, från 80-talet var väl något ganska häftigt, men jäkla många avsnitt...?

Jäkligt egendomligt att man inte kan casta den där lilla häxan lite annorlunda nån gång åtminstone... Jag tror inte publiken skulle svika om "Pfenning" kunde göra en annan karaktärstolkning...

Jocke Andersson sa...

Jag minns tv-serien som rätt billig, men ganska slemmig. Kanske dags att se om den?

Ninja Dixon sa...

Jag avskyr slutet också... men filmen är värd att se för attack-scenerna, som är riktigt bra!

Jocke Andersson sa...

Det finns faktiskt en fanedit av WOTW! Den är dock inte Dakotafri, men däremot så har de tagit bort det äckliga slutet där han återförenas med sin son! :)