söndag 25 januari 2009

Draculas Great Love (1972)


Ah, det här är så underbart, men ändå så fel. I Javiers Aguirres Draculas great love så får vi än en gång möta den stilige Paul Naschy, denna gång som Dracula. Nu är kanske just Dracula inte helt rätt roll för den gamle tyngdlyftaren men han gör så gott han kan. Fyra stycken unga kvinnor och en manlig följeslagare reser genom Rumänien när deras vagn går sönder och de tvingas ta skydd i ett gammalt sanatorium som finns i närheten. De tas väl om hand av Dr Wendell Marlow (Naschy) men det springer omkring vampyrer på nattetid och vampyriserar de unga kvinnorna en efter en. Helst när de är nakna.

Detta är en typisk Naschyfilm, på gott och ont. Att Naschy är helt fel skådis för Dracula är ganska uppenbart, men han fungerar i brist på annat. Filmen är åtminstone knökfull med blod och senoritas som antingen är nakna eller smyger omkring i korridorerna i nattlinne. Problemet är bara att Draculas Great Love i grund och botten faktiskt är en liten kärlekshistoria och som sådan så är det lite väl mycket fokusering på dialog istället för yxor i skallar och nakna bröst. Aguirre mjölkar dock ut stämning ur scenariot så gott han kan och man har aldrig tråkigt. Ingen stor film, men en trevlig småputtrande liten historia som man mår bra av att se.

3 kommentarer:

Weekend Video sa...

Kunde inte sagt det bättre själv :D

Fred Anderson sa...

Fråga: är det någon som slår en yxa i huvudet på någon, även om det fokuseras mindre på det än på dialogen? :)

Jocke Andersson sa...

Fred: Filmens första 5-10 minuter är en riktigt fin liten sekvens där två ruffians försöker stjäla saker från Dracula hus, vilket resulterar i att en av dem får en yxa i skallen. :)