torsdag 8 januari 2009

Lady Terminator (1988)



Alla filmmakare därute, så här gör man för att få en cool handling:

Man tar en lokal legend av något slag, i det här fallet en indonesisk gammal sak om The South Sea Queen som är aningen glupsk i sängen och knullar sönder alla karlar hon kommer över, med ett fint litet blodsprut från karlarnas nedre regioner vid orgasm (konstigt nog så hamnar inget blod på henne). En riktig hårding bestämmer sig för att lura henne och lyckas stjäla hennes kraft i form av en ål som han lurar ut ur hennes köttgrotta. Den elaka drottningen blir väldigt arg över detta och lovar att hämnas på hans efterkommande. Hur kombinerar man detta med en actionfilm? Jo, man snor storyn från Terminator rakt av och låter en ung antropologistuderande bli besatt av drottningen och bege sig ut på ett korståg med automatvapen för att döda den sista ättlingen till hennes hatobjekt, där man snor scen efter scen från James Camerons original. Bra? Nej. Underhållande? Så inåt helvete!

Det här är en sån här film som man inte kan tycka illa om. Den är knökfull med sex, tuttar och våld från ruta ett. Dubbningen är katastrofal, skådespeleriet likaså men regissören vet tillräckligt mycket om filmmakeri för att göra ok actionsekvenser så man har aldrig tråkigt. Våran Lady Terminator är en ståtlig sak i härlig 80talsperm som antingen är naken eller iklädd skinnjacka när hon delar ut bly till diverse indonesiska män och kvinnor vilket är precis som vi vill ha det. Vi får till och med lite gore i scenen där våran "hjältinna" behöver laga sitt öga och skär helt sonika ut det med en skalpell. Nä, boys and girls, detta är ett extra fint exempel på bra exploitation. Mums. Dubbelmums.

6 kommentarer:

Fred Anderson sa...

Klockren recension! Galenskaperna och squibsen står på kö i den här filmen.

Weekend Video sa...

En otroligt härlig film detta :D
Denna kan man inte bara tröttna på!
Såg på extramaterialet av en av Mondo Macabros släpp en intervju med en av lirarna bakom denna och denna gick visst på bio samtidigt som T2 i Filippinerna och den sopade mattan med den ekonomiskt. Såpass så att jänkarna ringde och fick de att ta bort den hahaha
Tror det är på Virgins From Hell som det avslöjandet är med.

mamoulian sa...

Läckert när Lady skjuter sönder en soldat för att sedan kicka honom i skrevet - det var verkligen vad som behövdes för att sätta honom på plats :-D Sen när hon inte är så grann längre och skjuter laser från ögonen mot pansar vagnar... (words fail me!)... Annars rekommenderar jag nog mer Dangerous Seductress (triple cheese!), med eller utan glimmer på bröstvårtorna ;-)

Jocke Andersson sa...

Jag köpte dubbeldvdn med Dangerous Seductress så den kommer nog att ses inom kort. ;)

Fred Anderson sa...

Jag tycker nog Lady Terminator är den bättre av dem två, mest för att det är så himla kul med squibs och lasers från ögonen!

Jack J sa...

LADY TERMINATOR är absolut en av min favoritfilm!!! Om man kan bli förälskad i en film, så är jag förälskad i denne!! Och den 80tals flickan som spelare Lady T, henne älskar jag också! Var blev hon av?
Hon försvann bara.

"Vi får till och med lite gore i scenen där våran "hjältinna" behöver laga sitt öga och skär helt sonika ut det med en skalpell."

Den scen är ren exploitation om någon är det! Hon är ju inte en maskin, hon behövar inte "växla" ut ögat! Haha.